Iskolánk története

introeredeti1977-ben Sopron városa a szabad királyi városi kiváltságának 700. évfordulóját ünnepelte. Ebben az évben szeptember 1-én, az új lakótelepen megnyitotta kapuit az új iskola.
Ekkor1400 lakásban élt 5000 ember a lakótelepen. Az általános iskoláskorúak száma 700 fő volt. Az ő számukra épült a korszerű, új általános iskola.
Iskolánk 1982-ben vette fel Lackner Kristóf nevét az ünnepélyes névadó keretében.
A lakótelep növekedésével együtt nőtt az iskolások száma, de ma már a növekedés befejeződött. A lakótelepen élők között sokan nyugdíjasok ,így az általános iskoláskorúak száma is lecsökkent. Iskolánkban 2 párhuzamos osztály van évfolyamonként, egy-egy évfolyamon 3 osztály.
Sporttagozatos iskolaként városi beiskolázásúak vagyunk, mint a város egyetlen ilyen feladatú iskolája.. Kiemelkedő figyelmet fordítunk a testi és lelki egészségre nevelésre.
Az aulában látható „büszkeség falunk „országos hírű sportolók képeivel, a csapatversenyeken megszerzett kupák gyűjteményével igazolja az eredményességünket.
Természetesen nemcsak a sportban vagyunk eredményesek. Tanulóink minden tantárgyi versenyen eredményesen szerepelnek. A megújulni képes tantestület pályázatok egész sorát írta és nyerte, aminek eredménye a HEFOP, TÁMOP programokban való részvétel. Az oktatás módszerbeli megújításán túl ezeknek a pályázatoknak is köszönhető, hogy a tankönyvcsomagok a mi iskolánkban olcsók, hiszen egy részét a nyertes pályázatokból finanszírozzuk. Az eredményes pályázatnak köszönhető a műfüves pálya az udvarunkon és a terveink között szerepel egy eu. szabványos fajátszótér megteremtése is.
Kiemelkedő figyelmet fordítunk az informatika és az élő idegen nyelvek oktatására. Tanulóink kiemelkedő képességűek angolból és németből. Bizonyítják ezt a versenyek és a nyelvvizsgák. Tehetségesek rajzból. Szinte minden városi, megyei és országos meghirdetésű rajzpályázatra nevezünk, és gyakran nyernek tanítványaink.
Gyermekeink többsége szereti iskoláját, büszke arra, hogy „ lackneros „.

Vélemény, hozzászólás?