Környezeti nevelés

 

 

Környezeti nevelés

Iskolánk Pedagógiai Programja tartalmazza a környezeti és természetvédelmi nevelési feladatokat.

Keretei:
Tanórák:
– Nem csak természettudományi tantárgyakban

Tanórán kívül:
– Szakkörök
– Erdei iskola
– Városi szintű versenyek
– Projektnapok
– Jeles napok:
Víz Világnapja
Föld Napja
Madarak, Fák Napja

Figyelmet fordítunk a fokozatosságra: az alsósok barangolnak az erdőben, ismerkednek a fákkal, bokrokkal, termést gyűjtenek. Ezekből később különböző dolgokat készítenek.Jeles napokon részt vesznek az iskola udvarának rendezésében, takarításában, a virágültetésben.
A felső tagozatosok tudatosan védik a természetet, elmélyítik az órákon korábban szerzett ismereteiket. Pályázatokon vesznek részt, komoly munkát végeznek a szakkörökön. Ezt a tudást továbbadják óvodákban, alsó tagozatban: könnyen megérthető, gyakran mesés elemekkel átszőtt műsoraikban. A felső tagozatosok részére előadásokat, power point bemutatót tartanak.
Rendszeres a Vízmű látogatás a Víz Világnapján, illetve az iskola melletti Ikva patak vízminőségének vizsgálata a minilaborok segítségével.
Iskolánk udvarán elhelyezett szelektív hulladékgyűjtők segítik, hogy a tanultak szerint élve védjék a környezetüket.
Telente a kihelyezett madáretetőkbe rendszeresen kerül madáreleség.
Minden évben megrendezzük az érdeklődő városi iskolák részére környezetvédelmi versenyünket, ahol kreatív feladatokkal adhatnak számot tudásukról a tanulók.
Kapcsolódunk a városi rendezvényekhez. Az iskola tagja az „STKH” környezetvédő klubjának. A Fertő-Hanság Nemzeti Park versenyeihez kapcsolódva a „Leselkedő” című versenyükben hosszú éveken keresztül több csapattal sikeresen szerepeltünk.

 

Vélemény, hozzászólás?