Oktatás – nevelés

 

Iskolánkban 18 osztályban mintegy félezer gyermek tanul. A környéken élő gyerekek mellett a város minden pontjáról, sőt a környező településekről (Nagylózs, Hegykő, Harka, Ágfalva, Fertőrákos …) is járnak hozzánk diákok. Év közben is sok tanuló érkezik hozzánk. Az ország különböző pontjairól Sopronba költöző családok is a mi iskolánkat választják, és gond nélkül be tudnak illeszkedni a közösségbe.
Különös figyelmet fordítunk az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika oktatására, valamint a környezetvédelemre és az egészségnevelésre. A sportot és az angol nyelvet emelt szinten oktatjuk.
Sokféle készséget fejlesztünk az európai oktatás elvárásainak megfelelően (HEFOP, TÁMOP, KEOP), rendszeresen részt veszünk nemzetközi projektekben (Comenius).
A városi, területi és megyei versenyeken diákjaink rendszeresen jó eredményeket érnek el.
Számtalan rendezvényünkről a honlapon részletes tájékoztatást adunk.
Iskolánkban jól felszerelt, korszerű IKT-s eszközökkel dolgozunk (aktív tábla, tanulói laptop, projektorok, számítógépek, interaktív tananyagok).
A jól összeszokott, módszereiben mindig megújulni kész, tapasztalt kollektíva biztosítja az oktató-nevelő munkát. Nálunk családias, barátságos hangulatban tanulhatnak a gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?