Támop Béla Évike

 

TÁMOP 6. 1. 2 pályázat

 

A Támop 6. 1. 2 pályázat keretében két 2 napos kerékpártúrán vehettünk részt, valamint péntek délutánonként rövidebb túrákon.

Az iskola nevelőoktató munkájába szervesen kapcsolódott, a szabadidő hasznos eltöltése, a mozgás öröme, a környezettudatos szemlélet kialakításával és az egészséges életmódra neveléssel. A túrákon 4-8. osztályos gyermekek vettek részt, így a tanuló ifjúság jelentős hányada számára nyílt lehetőség a programokon való részvételre. A hátrányos körülmények között élő gyermekeket is sikerült bevonni a kirándulásokba, így számukra is sikerült a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltését biztosítani. A gyermekek kulturális ismeretei jelentős mértékben gyarapodtak, a környező táj szépségeinek felfedezése hozzájárult a természet iránti szeretetük fejlesztéséhez. A túrák számának növekedésével érezhetően javult a gyermekek állóképessége, kitartása. A közlekedés szabályait folyamatosan megismerték és a gyakorlatban is alkalmazták, de a 100% -os balesetmentes közlekedést egy tanuló fegyelmezetlensége miatt nem sikerült megvalósítani. A közösségre gyakorolt hatása jelentős mértékű, hisz a gyermekek kortól és nemtől függetlenül segítették egymást a nehezebb helyzetekben is. A hangulatú túrák során új baráti kapcsolatok alakultak ki, mely segítette a csapatot egy biciklis közösséggé alakulásban.

Számunkra pozitívum, hogy sikerült szülőket is bevonni a közös kerékpározásba.

Reméljük a jövőben lesz hasonló lehetőségünk túrákat szervezni és még több tanulót bevonni a szabadban eltöltött egészséges programokba.

 

 

 

Horváthné Kokas Éva                                                                      Horváth Béla

Vélemény, hozzászólás?