Mit kell tudni a beiratkozásról?

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését- figyelemmel az országos járványügyi helyzetre- az emberi erőforrások miniszterének a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint az általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III.25.) határozata rendkívüli módon szabályozza. A beiratkozás két szakaszban történik:

A beiratkozás I. szakasza

2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra
Azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik
• nem állami fenntartású általános iskolába,
vagy
• állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.
Ez a Lackner Kristóf Általános Iskolára nem vonatkozik.

A beiratkozás II. szakasza

2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra
Azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:
• olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola. Indokként figyelembe vehető az iskolánkba járó testvér, vagy a szülők iskolához közeli munkahelye, vagy a nagyszülőknek a körzetünkbe lévő lakcíme.
• a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

A szülők, gondviselők a beiratkozó gyermek körzetes iskoláját az alábbi keresőfelületen találják meg: https://kir.hu/korzet

Intézményünkbe, a Lackner Kristóf Általános Iskolába a beiratkozás a II. szakaszban lehetséges kétféle módon:

1. KRÉTA rendszerben https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen az e-Ügyintézés felületén keresztül a „Beiratkozás az Általános Iskolába” helyen.

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt, majd a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát.
Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe.

2. Személyesen április 28-30, május 6. időpontokban lehetséges 8:00-16:00 között.
Ehhez előzetes telefonos időpontegyeztetés szükséges, melyre naponta a 99/510-207 telefonszámon 8:00 és 16:00 óra között van lehetőség.
Személyes beiratkozás esetén magukkal kell hozni a felvételhez szükséges személyazonosító okmányokat és a kitöltött dokumentumokat, melyeket az iskola honlapjáról vagy Facebook oldaláról tölthetnek le, illetve átvehetők az iskola portáján.
Személyes beiratkozás esetén csak az előre megbeszélt időpontokban tudjuk fogadni a szülőket.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
• A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
• A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
• A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
• Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
• Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.
Az iskola körzetében lakó tanulók, amennyiben más iskolába nem iratkoztak be, szülői kérelem nélkül is, automatikusan felvételre kerülnek.

Az a szülő/törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az iskolába nem íratja be, szabálysértést követ el.

Kedves Szülő! Ha a beiratkozással kapcsolatban bármilyen kérdésük van, a következő elérhetőségeken keressenek bennünk: forrasb@lacknersuli.hu email címen vagy 99/510-207 telefonszámon.

Forrás Béla
intézményvezető