Focitorna a tolerancia jegyében

A veszprémi székhelyű TehetségPont Alapítvány és a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola Mátyás Király Úti Tagiskolája közösen rendezte meg az I. Mátyás-napi ‘No Hate’ Teremlabdarúgó Tornát a soproni Belvárosi Sport és Szabadidő Központban.kép1
A 2016. március 4-én pénteken megrendezett esemény a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület által koordinált Szelid szavakkal a gyűlölet ellen projekt nyugat-dunántúli régiójának nyertes pályázata révén valósulhatott meg. A 3 csapatos tornán olyan vegyes csapatok vettek részt, ahol 14 év alattiak és felettiek, fiúk és lányok, igazolt és amatőr játékosok, tanulók, tanárok, illetve edzők együtt, egy csapatban játszottak.
A fiatalok a projekttel széles körben szerették volna felhívni a figyelmet az összetartásra, a szolidaritásra, és arra, hogy az emberek közötti különbségekre nem diszkriminációval, hanem toleranciával helyes válaszolni. A remények szerint hagyományteremtő kezdeményezés jó hangulatban zajlott, komoly meccsekkel és igazi csapatjátékkal. A torna résztvevői értékes sportszerekkel gazdagodtak, illetve egyéni teljesítményeket is díjaztak. A torna gólkirálya Balog Gábor lett, míg a legsportszerűbb játékos címét Cseke Olivér kapta.
A Szelid szavakkal a gyűlölet ellen projektről bővebben a http://www.bongeszo.eu/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, a No Hate Speech Mozgalomról és annak eseményeiről pedig a http://nohatespeechmozgalom.hu/ weboldalon, illetve a közösségi médiákon keresztül.
A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósult meg.